Сб. Апр 27th, 2024

Provokacia

новости и аналитика Украины

Ринок деревини в Україні

1 min read

Через електронні торгівельні майданчики, такі як Українська універсальна біржа, лісгоспи України продають деревину різних сортів. На сьогоднішній день понад 260 лісових господарств реалізують ліс за ринковими цінами. Продаж відбувається через ЕТМ, акредитовані в системі Прозорро.Продажі. Торги є чесними та прозорими завдяки тому, що стороннє втручання в них виключається, а доступ до участі надається усім бажаючим. Ознайомитися з існуючими на даний час лотами лісу кругляку можна за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/yak-kupt-dub-kruglyak-v-ivano-frankivsku-na-prozorrosale/.

Для пошуку необхідного лоту можна скористатися пошуковим фільтром, в якому треба задати необхідні умови. Якщо з цим виникнуть труднощі, то можна звернутися за допомогою до кваліфікованого персоналу торгівельної платформи. Спеціалісти швидко знайдуть необхідний вам лот відповідно до заданих пошукових параметрів. Якщо цікавого лота так і не буде знайдено, то ви можете оформити розсилку, за допомогою якої завжди будете проінформовані про нові лоти.

Чому деревина тепер продається через електронні аукціони? Тому що це інноваційний проект Міністерства енергетики, відповідно до якого з 01.02.2020 року українська деревина повинна реалізовуватися на відкритих онлайн торгах. Це створено для того, щоб видалити з українського ринку застарілі тіньові схеми продажу деревини посадовими особами на основі хабарів та змов. Тепер деревина продаватиметься прозоро та відкрито.

Завдяки тому, що дані про учасників аукціону являються зашифрованими, продавець не буде знати про те, хто саме зробив ставку. Тому тут не буде місця для змови чи домовленостей. Також через електронний аукціон неможливо дати хабар, тому торги є чесними.

Лоти на ринку деревини відрізняються між собою її сортом, характеристиками, об’ємом, місцем знаходженням, тощо. Мінімальний лот має об’єм 150 кубічних метрів деревини. А мінімальна початкова ціна лоту не може біти менше, ніж 200 тисяч гривень.

Щоб стати власником цієї цінної сировини, необхідно зайти в систему Прозорро через будь-який акредитований майданчик та подати заявку на участь. Далі потрібно буде зробити ставку, що перевищуватиме ставки інших учасників. На це буде відведено лише 3 хвилини. Якщо ваша ставка буде найвищою, то система автоматично обере вас переможцем торгів.

Copyright © All rights reserved.